Fotoflow

Posted in Fotografie

Fotoflow

- zo noem ik het - mijn werkwijze - van chaos tot plezier, zie de mindmap Fotoflow die houd ik als richtlijn voor de verwerking van mijn foto's.

 • Lightroom staat centraal in alles, maar ik heb wel een strategie om alles uiteindelijk op eenvoudige manier te kunnen zien op TV, tablet.
 • Het verschil tussen Lightroom en Photoshop weten? Lees het hier
 • Bovenstaande link verwees naar Digital-Photography-School: DPS
  Daar heb je onwijs veel aan. Je kunt je abonneren om wekelijks tips te krijgen! Het is wel in het Engels.
 • Voor weergave op TV gebruik ik graag PlayStation voor een prachtige show waar je ook nog op de foto's kunt inzoomen
 • Google voor enkele €’s per jaar heb je 30 GB extra ruimte om al je belangrijke foto’s snel tevoorschijn te toveren, waar dan ook, TV, lab-top, iPod, iPad, tabloid. Zonder USB-sticks, SD-cards etc.
 • Er is ook Picasa van Google voor op je computer, gratis. Ik vond Picasa heel prettig en overzichtelijk omdat het niets verandert aan de hierarchie van foto's op je computer. Maar helaas, het wordt niet langer meer ondersteund (link) maar het werkt nog altijd, bij mij in Mac OS X en het is er ook voor Windows downloadlink
  Het laat je foto's gewoon staan in de mappen waar je ze plaatste. Een catalogusprogramma dus, maar wel eentje waar je nog heel wat meer mee kunt. Bijvoorbeeld, de gezichtsherkenning is fenomenaal.
 • Desondanks ben ik nu helemaal overgestapt naar Lightroom en Google Foto's. Dat kwam omdat ik vanuit Picasa niet langer meer naar Google Foto's kon exporteren.
  Zie Picasa dan ook alleen maar als een gratis catalogusprogramma.

 

Dia’s scannen: De afgelopen jaren heb ik er duizenden ingescand en er erg veel van geleerd. Heb je vragen, stuur een mailtje.

Leave a comment

You are commenting as guest.